Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Sparta M8b

De Sparta M8b: dé onbetwiste winnaar van diverse fietstesten

Lekkere toertochtjes maken? Boodschappen doen aan de andere kant van de stad? De Sparta M8b is van alle luxe voorzien en is daardoor geschikt voor elke fietsrit.   

  • Krachtige Bosch-middenmotor, zelfs geschikt bergachtig gebied
  • 8 versnellingen
  • Sterke hydraulische remmen
  • Verende voorvork en zadelpen
  • Verkrijgbaar in dames- en herenmodel en in drie sublieme kleuren

Naast betrouwbaar en comfortabel is de M8b ook schitterend vormgegeven. Kenmerkend voor deze M8b zijn de weggewerkte lasnaden en het unieke verlichte logo voor nog meer zichtbaarheid. Niet voor niets is de Sparta M8b op uiterlijk én eigenschappen bekroond tot winnaar van zowel de AD fietstest als de Fiets van het Jaar-verkiezing van de RAI! Ook bij de ANWB-fietstest presteerde de Sparta M8b zeer goed. 

Sparta M8b is winnaar E-bike van het Jaarebike van het jaar 2019 400px.png

Al 32 jaar kiest de RAI (Rijwiel- en Automobiel-Industrie), na uitgebreid testen, de e-bike van het jaar. In 2019 zijn er 45 fietsen beoordeeld en ging de Sparta M8b er uiteindelijk met de prijs vandoor!  

In de jury zitten onder andere voorzitters van de ANWB, BOVAG, VNO-NCW en Bouwend Nederland. Deze vakjury had alleen maar positieve punten: “De Sparta M8b is een E-bike waarmee je gezien mag worden. Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op vernuftige wijze zijn weggewerkt in het stuur. En last but not least: de fiets kent zeer goede rijeigenschappen.”

Bekijk hier de volledige uitslag.

lijn.png

Sparta M8b best geteste fiets AD FietstestM8b Fietstest Best getest 400px.png

Niet alleen experts en ingenieurs zijn enthousiast over de Sparta M8b. Ook de vrijwilligers die in maart 2019 meededen aan de grootste fietstest van het land hebben de Sparta M8b met afstand verkozen tot winnaar. De 438 testers hebben de Sparta M8b beoordeeld met een 8.2 uit 10; daarmee won Sparta in de categorie 'Elektrisch Sportief Woon -Werk'. In deze AD Fietstest zijn maar liefst 115 typen fietsen meegenomen, dus er was stevige concurrentie. De volledige uitslag is te vinden op de website van het AD. Wij hebben alvast een greep uit de reacties op deze fiets verzameld: 

Jeannette: “Voor mij was dit toch echt de winnaar, prettige zit, comfortabele rijeigenschappen.”

Willem: “Heerlijke fiets, schakelt soepel, krachtige motor, rijdt als een koning!”

Frank: “Prachtige moderne fiets. Rijdt geweldig. Comfortabele zit door breed zadel. Een van de beste fietsen die ik getest heb vandaag. Gewoon een hele fijne fiets.”

Bekijk hier de volledige uitslag.

lijn.png

Sparta M8b goed beoordeeld bij ANWB fietstest M8b ANWB TEST goed 400px.png

Ook de ANWB heeft samen met haar vrijwilligers 20 e-bikes grondig getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning. De Sparta M8b presteerde daar zeer goed met als eindoordeel een 8,3 uit 10. De constructie en stabiliteit van deze fiets worden zelfs beoordeeld met gemiddeld een 9!

Tijdens de ANWB fietstest zijn 20 elektrische fietsen door 135 ANWB-vrijwilligers beoordeeld op een gevarieerd en uitdagend rondje van zo'n 3 km, waaronder een 450 meter lange weg met een hellingsgraad van 4,8%. In totaal fietsten de fanatieke testers 1.252 rondjes met een totale afstand van 3.881 km. Zo is elk van de 20 modellen door minimaal 50 (!) personen beoordeeld.

Bekijk hier de volledige uitslag.

lijn.png

Ben je na al deze positieve ervaringen zelf ook benieuwd? Kom dan proefrijden bij de Bike Totaal winkel.

 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Close Inloggen