Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Fietsendragers

Diverse soorten fietsendragers

Vroeger was het meenemen van uw fiets in of op de auto een heel gedoe. Tegenwoordig gaat het meenemen van uw fiets of e-bike heel gemakkelijk met een fietsendrager. Zelfs zware elektrische fietsen zijn geen probleem meer met de fietsendragers van tegenwoordig. U kunt u de (elektrische) fiets zonder problemen meenemen op de auto en zo ook een fietstochtje kiezen die wat verder van uw woonplaats ligt.

Voordat u een fietsendrager aanschaft is het goed om van te voren te bedenken wat u wilt vervoeren en welke opties handig zijn voor uw gebruiksgemak. Wist u bijvoorbeeld dat er dragers zijn dragers met een kanteloptie, zodat u nog gemakkelijk bij uw kofferbak kunt?

Eén of twee (elektrische) fietsen?

Let er ten eerste op of u uw kogeldruk van de trekhaak niet overschrijdt. U vindt het maximaal toelaatbare gewicht naast de stekkeraansluiting.
De meeste trekhaakdragers hebben zelf ook een maximum gewicht. U zult dus voor uw aankoop moeten weten wat uw fiets(en) wegen. Wilt u een drager voor één of twee fietsen? En is de kans aanwezig dat u binnen nu en twee jaar overstapt naar een e-bike? Dan kunt u daar het beste ook alvast rekening mee houden. Dragers voor elektrische fietsen zijn namelijk anders dan dragers voor gewone fietsen i.v.m. het gewicht en de afstand waarop de fietsen moeten staan. Bij het vervoeren van e-bikes is het ook sterk aan te raden om uw accu (indien mogelijk) in de auto te vervoeren en niet op de drager.

Stekkeraansluiting bij diverse fietsendragers

Een ander ding waar u van te voren rekening mee moet houden is de aansluiting. Er zijn bijvoorbeeld dragers met 7-pinsaansluitingen, maar ook 13-pinsaansluitingen. Deze stekkeraansluiting is belangrijk voor het goed functioneren van de lichten. Als een stekker niet past op uw auto dan kunt u  adapters of omvormers kopen.

Luxe bij een fietsendrager

Diverse  dragers hebben een handige opvouw-functie. Dit is vooral handig als u niet zoveel ruimte heeft in uw schuur of garage. Zoals in de inleiding aangegeven beschikken sommige trekhaakdragers over een luxe kantelfunctie. Dit zorgt ervoor dat u nog snel wat uit de kofferbak kunt pakken als de drager al gemonteerd is op de trekhaak.

Ons advies m.b.t. fietsendragers

Wij raden aan om een drager te kopen van een bekend en betrouwbaar merk. Er zijn diverse goedkope trekhaakdragers te koop van onbekende merken, maar deze zijn niet altijd even stevig en betrouwbaar. Om te voorkomen dat de drager breekt onder het gewicht of dat u uw fiets verliest op de snelweg kunt u het beste een drager van een bekend merk bestellen. Wij raden de dragers van Thule of Pro-User

Fiets meenemen op de auto te veel gedoe? Als u in Nederland op vakantie gaat dan kunt u ook bij onze fietsenwinkels een fiets huren

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Close Inloggen